Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat de zomer er dan eindelijk écht aan begint te komen in Nederland. En dat komt mooi uit, want door de nieuwe maatregelen in vele landen blijft op vakantie gaan naar het buitenland nog best een gedoe, waardoor veel mensen ervoor hebben gekozen om hun vakantie toch nog maar een jaartje lekker in Nederland te vieren. Het afgelopen jaar hebben we, na maandenlang ons huis niet uit te komen en toch wel ietwat te verslonzen, ontdekt hoe belangrijk het is om goed voor de dag te komen. Niet voor anderen, maar juist voor jezelf: na dagenlang thuiswerken in pyjama besefte iedereen vanzelf toch een keer dat je je veel beter voelt als je je wél aankleedt, je haar doet en misschien zelfs je make-up voor een belangrijke zoom meeting, en voor je eigen thuiswerkdag. Tegelijkertijd zijn we hierdoor een beetje verloren geraakt in wat we nu eigenlijk willen. We konden namelijk ook niet naar de kapper, niet lekker winkelen, alleen online waar je zelf gericht zoekt en niet snel iets tegenkomt wat je verrast zoals dat in fysieke winkels wel gebeurt. Kortom: we kunnen allemaal wel wat tips gebruiken om onze stijl verder te ontwikkelen, wat dat doet ons goed. Maar wat zijn nu de échte essentials voor de zomer? Lees het hier!

Een witte blouse

Dit klassieke item is belangrijker dan ooit in de zomer stijl van dit jaar. Als jasje als het 's avonds wat frisser wordt of om een blote outfit wat netter te maken, oversized als jurkje met een mooi ceintuur in de taille, of casually in een mooie spijkerbroek, short of rok getuckt. Wit dragen kan volgens velen al alleen in de zomer, en een blouse in een mooi materiaal zorgt voor een bepaalde beweeglijkheid in je outfit die perfect past bij de zomer. 

Een mooie zonnebril

Niet alleen praktisch voor wanneer de zon schijnt, maar ook nog een prachtig statement item wat elke outfit naar een hoger niveau tilt. Een zonnebril dames is wat horloges vaak voor mannen zijn: een functioneel item, maar ook een statussymbool. Het lift elke outfit, maar kan wel dagelijks gebruikt worden zonder ooit saai te worden. Het perfecte zomer accessoire dus. De juiste zonnebril vinden kan lastig zijn, het belangrijkste is dat je een soort kiest die bij de vorm van jouw gezicht past en bij je kapsel. Een cate eye zonnebril is momenteel erg populair, maar misschien staat jou iets ronders wel beter. Met de virtuele paskamer bij Charlie Temple kun je gelukkig voordat je online bestelt precies zien hoe de bril op jouw hoofd zal staan!