Ga jij binnenkort kijken voor een nieuwe bedrijfswagen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Of misschien ben je al een tijdje op zoek en zie je door de bomen het bos niet meer? In deze blogpost helpen we je bij het vinden van je nieuwe bedrijfswagen. Welk budget je ook hebt en welke bedrijfswagen dan ook past bij je onderneming!

Wat is jouw budget?

Allereerst is het goed om na te denken over je budget. Ga je gelijk een wagen kopen in één keer of ga je voor een leasecontract? Allemaal opties om te overwegen. Het voordeel van een wagen kopen in één keer, is dat je op de langere termijn goedkoper uit bent. Een nadeel hiervan is dat je een aanslag doet op je spaarcenten terwijl je deze misschien beter achter de hand wilt houden voor onvoorziene situaties. Ook kun je erover nadenken om voor een occasion te gaan. Deze kun je vervolgens weer in één keer kopen of leasen. Occasions zijn als het ware tweedehands of meerderehands wagens die op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Vaak zijn deze auto’s of busjes nog in prima staat en kunnen ze hun volgende eigenaar nog jarenlang trouw van dienst zijn. Een groot voordeel is, dat je met deze optie een stuk voordeliger uit bent! Ligt jouw budget nog lager? Dan kun je ook naar occasion lease kijken. Hierdoor betaal je per maand een veel lager bedrag dan bij de financial lease van een geheel nieuwe wagen.

Zoek een betrouwbaar verkoopbedrijf

Daarnaast is het belangrijk om in zee te gaan met een betrouwbaar verkoopbedrijf. Doe genoeg research naar de verschillende bedrijven en hun service en maak een weloverwogen beslissing. Wanneer de klantreviews zichtbaar zijn en ook positief, zit je meestal wel goed. Ook is er bij het ene bedrijf meer mogelijk dan bij de ander. Sommige verkoopbedrijven doen aan leasen en anderen niet. Ook heb je bij de ene partij meer zeggenschap over het contract dat je afsluit en heb je bij de andere een stuk minder vrijheid. Allemaal zaken om rekening mee te houden!

Wat zijn je wensen met betrekking tot de wagen zelf?

Daarnaast is het nog goed om je te verdiepen in de verschillende merken en modellen bedrijfswagens. Let hierbij bijvoorbeeld op de laadruimte. En wanneer je lange afstanden aflegt, is wat comfort bijvoorbeeld niet al te onbelangrijk! Ook zijn er wagens die zeer zuinig rijden en auto’s die zijn voorzien van een automaat. Kijk eens rond online en ontdek alle modellen. Zo heb je bijvoorbeeld de mercedes vito, of ga jij liever voor de mercedes sprinter? Ontdek hier alle verschillen zelf!