Voel jij je eigenlijk wel veilig in je eigen huis? Misschien denk je er niet zo snel over na maar inbraak kan zomaar gebeuren zonder dat je het verwacht. Ook andere incidenten zoals brand kunnen gebeuren. Daarom is het belangrijk om vast te stellen hoe veilig jij je voelt en wat je kunt doen om brandgevaar en inbraak tegen te gaan. Lees hier meer over in dit blog.

Hoe veilig voel jij je?

Ben je onlangs verhuisd en woon je in een nieuwe buurt? Misschien weet je nog niet zo goed hoeveel criminaliteit er in deze buurt plaatsvindt of heb je geen idee of er weleens brand ontstaat in een oud huis in jouw buurt. Om erachter te komen hoe veilig jouw wijk is kun je online zoeken naar informatie of eens met je buren praten. Daarnaast heeft de beveiliging bij jou thuis ook veel te maken met hoe veilig jij je voelt. Hoe goed is jouw slot en heb je eigenlijk wel de middelen die je nodig hebt om een brand te blussen?

Brandveiligheid

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om brandgevaar te minimaliseren. Bij stopcontacten die je niet vertrouwd omdat ze oud zijn of bijna uit de muur puilen is het verstandig om je stekkers er altijd uit te halen zodra je het niet meer gebruikt. Daarnaast dienen dit type stopcontacten zo snel mogelijk vervangen te worden, bel je huis baas, de woningbouwvereniging of een elektricien om dit probleem op te lossen. Ook dien elk huishouden een brandblusser te hebben en in bezit te zijn van een branddeken. Probeer zo min mogelijk verlengsnoeren te gebruiken bij apparaten zoals een wasmachine of droger. Indien er te veel apparaten zijn gekoppeld aan een enkele verlengsnoer kan dit slecht uitpakken.

Voorkom inbraak

Zoek eens naar alarmsysteem woning en je zult veel resultaten krijgen, dat is niet voor niets. Het is nu eenmaal belangrijk om je woning goed te beveiligen en je zo ook veiliger te voelen. Zorg daarom voor een goed slot die niet te kraken is en koop een alarmsysteem om zo inbrekers buiten te houden. Je kunt eventueel de lampen aan laten staan als je niet thuis bent. 

Conclusie

Om je veilig thuis te voelen dien je niet alleen te beschikken over een brandblusser en een branddeken, maar ook over een goed slot en een alarmsysteem. Kijk bij verisure.nl voor goede beveiliging.