Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen als je aan sport doet, omdat dit helpt om blessures te voorkomen en omdat het de training effectiever maakt. In deze blog vertel ik je hoe je je lichaam ondersteunt als je veel sport. Lees je mee?

Goed warm aan de start

Voordat je begint met trainen, is het belangrijk om je spieren op te warmen. Dit kan door een paar minuten te wandelen of een paar minuten lichte oefeningen te doen. Dit helpt om de bloedcirculatie te verhogen en de spieren te laten ontspannen, waardoor de kans op blessures wordt verkleind. Ook wil je na het sporten rustig afkoelen zodat je spieren niet te snel afkoelen en daardoor stram worden, wat ook voor blessures kan zorgen.

Aandacht voor je lijf

Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam tijdens het sporten. Als je pijn voelt of moe bent, neem dan een pauze of stop met trainen. Overdrijf het niet, want dit kan leiden tot vermoeidheid en blessures. Natuurlijk wil je niet te makkelijk opgeven, maar pijn is een goede reden om het rustig aan te doen.

Water, water, water

Je moet altijd genoeg drinken. Veel mensen doen dit niet. En het is belangrijk om voldoende water te drinken tijdens het sporten, omdat dit helpt om afvalstoffen af te voeren. Dit kan helpen om vermoeidheid te verminderen en prestaties te verbeteren. Daarnaast geeft genoeg hydratatie niet alleen een vermindering van vermoeidheid, het kan ook een boost aan energie geven.

Het juiste materiaal

Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting gebruikt tijdens het sporten. Denk hierbij aan sportschoenen, de juiste sportoutfit, en eventueel hulpmiddelen zoals een mat of gewichten. Zo maak je jouw training aantrekkelijker en makkelijker. Daarnaast kan het ook de resultaten van je sportsessies verbeteren.

Rust goed uit

Tussen het sporten door is het belangrijk dat je voldoende rust neemt om het herstel van de spieren te bevorderen. Je spieren groeien namelijk in die periodes van rust en als je te veel doorsport, gebeurt dit dus niet en kan je jouw spieren juist beschadigen omdat je ze te veel ‘oplegt’, als het ware.

Voeding is belangrijk

Uiteraard moet je ook gezonde voeding te eten als je aan sport doet, omdat dit helpt om de spieren te herstellen en energie te geven. Probeer om veel eiwitten, vezels en koolhydraten te eten, evenals voldoende groenten en fruit. Wil je wat extra’s in je eetpatroon toevoegen voor het sporten? Denk dan aan lactosevrij eiwitpoeder. Heb je als sportdoel dat je wilt afvallen? Denk er dan eens aan om House of nutrition fatburners uit te proberen?