Het is weer zomervakantie en dus is dit de uitgelezen tijd om te bedenken welke fiets jouw kind na de zomervakantie nodig heeft om naar de middelbare school te gaan. Je wilt natuurlijk een goede fiets die tegen een stootje kan. Een fiets die niet te duur is, maar waar wel goed een schooltas op kan worden meegenomen. Je keuze zal dan al snel vallen op een transport fiets. Een transport fiets heeft een dikker frame dan welke andere fiets dan ook. Daarbij is het heel handig dat de tas op de standaard voor het stuur vervoerd kan worden. De bagagedrager kan dan gebruikt  worden voor de sporttas of voor een meeliftend klasgenootje.

Een transport fiets echt helemaal van nu

Natuurlijk is het ontwerp van deze fiets gebaseerd op de bakkersfietsen van vroeger. De bakker had een grote mand met brood voorop de fiets. Het duurde toch nog een flink aantal jaren voor men bedacht dat zo'n transport fiets ook heel handig is voor schoolgaande kinderen. Moet je kind een heel eind fietsen iedere dag? Dan bestaan er zelfs elektrische transportfietsen. Stevig en duurzaam en natuurlijk aangedreven door de eigen trappen. Je kind zal dan met iedere trap een zetje in de rug krijgen.

Waarom zou je je kind op een elektrische fiets laten stappen?

"Vroeger" moesten we 20 kilometer fietsen om op school te komen. Door weer en wind. Wij klaagden niet en waren gewoon blij dat we naar school konden. Ja. Klopt. Maar die tijden zijn veranderd. De jeugd van nu heeft het drukker dan ooit. En dan bedoel ik niet alleen met school. Ze hebben verschillende verenigingen waar ze lid van zijn en natuurlijk hun huiswerk nog te maken voor ze 's avonds naar hun bed gaan. Om dan voldoende energie over te houden is het verstandig om je kind op een elektrische fiets te laten stappen. Je kind zal meer energie overhouden om zich goed te kunnen concentreren tijdens de lessen en ook nog energie overhouden om alle buitenschoolse activiteiten mee te kunnen pakken.

Een goede fiets is belangrijk

Of je nu kiest voor een elektrische fiets of niet, een goede fiets is gewoon belangrijk. Je kind moet iedere dag weer naar school over de openbare weg en je wilt natuurlijk voorkomen dat er ongelukken gebeuren doordat de fiets niet in orde is. Het is daarom belangrijk om regelmatig de banden en de verlichting te checken. Doen de remmen het nog naar behoren?