Je wilt een nieuwe motor kopen, maar je hebt niet genoeg spaargeld. Misschien is een motorfinanciering dan iets voor jou. Wat is een motorfinanciering? Wat is het verschil met een normale lening? Waarom zou je financieren motor? Hoe sluit je zo'n financiering af? Dat leggen we je in dit blogartikel uit.

Wat is een motorfinanciering?

Een motorfinanciering, lijkt op een autofinanciering en is een lening die je afsluit om een motor te kopen. Je kunt bijvoorbeeld geld lenen om een nieuwe of tweedehands motor te financieren. Een motorfinanciering is vergelijkbaar met een auto- of caravanfinanciering.

Het verschil tussen een normale lening en een motorfinanciering zit hem in de voorwaarden. Zo hebben sommige banken speciale voorwaarden voor het afsluiten van een zakelijke motorfinancieringen. Daarnaast gelden er meestal maximumleeftijden voor de motorfiets. Bij een normale lening is dat niet het geval.

Waarom zou je een motorfinanciering afsluiten?

Een van de voordelen is dat je meteen kunt rijden, terwijl je bij een normale lening soms maanden moet wachten totdat het geleende bedrag op je rekening staat. Bovendien kan de rente (net als bij andere soorten financieringen) fiscaal aftrekbaar zijn.

Hoe sluit je een motorfinanciering af?

In principe werkt het net zoals bij een andere lening: je Sluit de financiering online of bij een bankfiliaal af. Je geeft aan hoeveel geld je wilt lenen en voor welke periode. Daarna ontvang je het geleende bedrag in één keer op je rekening en kun je direct aan de slag met het betalen van de motor. Let wel op: voordat je een motorfinanciering afsluit, is het verstandig om even goed te kijken naar de voorwaarden. Zo weet je zeker dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Waarom zijn ze zo populair?

Motorfinancieringen worden steeds populairder. Dit komt mede doordat de prijzen van motoren de laatste jaren flink zijn gestegen. Een motorfiets kost nu gemiddeld € 9000,- . Door een motorfinanciering af te sluiten, hoeft niet iedere motorrijder dit bedrag in één keer te betalen. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun motor te financieren.

Wanneer je een nieuwe of tweedehands motor wilt kopen, maar niet genoeg spaargeld hebt, is een motorfinanciering wellicht iets voor jou. In dit blogartikel hebben we uitgelegd wat een motorfinanciering is, hoe deze werkt en waarom je er misschien wel eentje af zou sluiten. Let wel goed op de voorwaarden voordat je er eentje afsluit, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Succes!