Een motorrijbewijs is iets waar veel mensen van dromen. Het motorrijbewijs geeft je het recht om legaal op een motor te kunnen rijden, waardoor je veel plezier kunt hebben. Je zou een roadtrip kunnen maken met een groep vrienden. Daarnaast kun je in motoren echt je passie leggen door er verschillende aan te schaffen en er aan te sleutelen om ze steeds beter te maken. Echter, zoals ieder voertuig op de weg, zal een motor ook verzekerd moeten zijn. Welke verzekering past bij jou en hoe verzeker je je motor?

 

Een motorverzekering aanschaffen, hoe doe je dat?

Een motorverzekering is in basis hetzelfde andere verzekeringen, maar er zijn ook verschillen. Bij het uitkiezen van een motorverzekering zijn er verschillende dingen waarmee je rekening moet houden. Je kunt op het internet een goed inzicht krijgen in welke motorverzekering het meest geschikt is voor jou. Het is mogelijk om een online motor verzekeren af te sluiten. Dit is erg makkelijk aangezien je enkel op het internet hoef te kijken naar de voorwaarden van deze verzekering. Je moet er bij het uitkiezen van een motorverzekering vooral over nadenken hoe en hoeveel je de motor gaat gebruiken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om ook buiten Nederland verzekerd te zijn als je van plan bent om roadtrips naar het buitenland te maken. Dit zal dan uiteraard meer geld kosten. 

Over het algemeen hebben motoren vaker schade dan auto’s. Dat heeft er ook mee te maken dat een motor kan omvallen en een auto niet. Hier moet je uiteraard rekening mee houden als je een autoverzekering gaat afsluiten. Er zijn veel vragen om mee te nemen; bezit je al een tijd een rijbewijs en rijdt je al langer motor? Dan is er de mogelijkheid om jouw eigen risico hoger te maken waardoor je verzekering goedkoper wordt.

 

Welke soorten motor verzekeringen zijn er?

Er is meestal de keuze uit vier verschillende dekkingsvarianten van een motorverzekering. Je hebt de WA, wat staat voor de wettelijke aansprakelijkheid. Deze is verplicht en geeft weinig dekking bij een ongeluk. Je zou ook kunnen kiezen uit een WA beperkt casco, die wel schades als diefstal, brand, natuurschade en een aantal andere zaken zal dekken. Echter heb je ook het WA volledig casco, dat nog meer zal dekken dat het WA beperkt casco, denk hierbij aan aanrijdingen (ook in eigen fout) en motorkleding.

Ten slotte heb je de WA volledig casco + drie jaar aanschafwaardegarantie, deze verzekering biedt het grootste pakket en hier zit alles in. Hier zit vergoeding van de taxatiewaarde bij en als je verlies maakt krijg je nog eens 10% extra uitgekeerd.