Als het warm weer is en je beschikt over een boot dan is het fijn om een dagje te gaan varen. Het is dan belangrijk dat je enkele dingen niet vergeet zodat je dagje varen niet snel verpest word en dat je veilig het water op kan. Hier kan je meer informatie vinden over de dingen die je niet mag vergeten wanneer je gaat varen. 

 

Zonnebrandcreme

Wanneer je gaat varen met warm weer dan is het belangrijk dat je altijd zonnebrandcrème meeneemt. De meeste boten hebben namelijk geen overkapping en dat houd dus in dat je de hele middag in de zon staat. Ook heb je veel last van de zon omdat het water zon weerkaatst en daardoor verbrand je nog sneller dan normaal. Het is namelijk vervelend als je een dagje gevaren hebt en je in de avond verbrand thuis komt. Vergeet daarom nooit zonnebrandcrème als je een dagje gaat varen. Ook is het daarom verstandig dat je altijd een zonnebril bij je hebt zodat je ogen goed beschermt zijn tegen de zon en het water dat de zon weerkaatst.
 

Reddingsvesten

Als je gaat varen met kinderen en de zee op gaat of in dieper water gaat varen, dan is het verstandig dat jij je kinderen verplicht een reddingsvest laat dragen. Door een reddingsvest blijft je kind als hij of zij in het water valt veilig. Dit is zeker handig op grotere meren want daar staat vaak een enorme stroming waar een kind niet tegen kan. Er verdrinken jaarlijks veel mensen in Nederland door de stroming en met een reddingsvest kon dit voorkomen worden. De meeste reddingsvesten zijn voorzien van een reflector en er zijn ook reddingsvesten met een GPS tracker maar deze kunnen stukken duurder zijn. 

Rubberboot

Wil je gaan varen maar beschik je niet over een boot? Dan kan je er ook voor kiezen om een rubberboot aan te schaffen maar het is verstandig dat je hiermee niet diepere en gevaarlijke wateren op gaat. Een rubberboot is namelijk gevoelig en kan ook snel omslaan als je hiermee de zee op gaat. Zorg er dus voor dat je rustigere wateren bevaart met een rubberboot. Een rubberboot is ook heel handig als je over een grote boot beschikt en even naar de winkel toe moet. Je kan dan namelijk met een rubberbootje boodschappen doen. Zorg er dan wel voor dat je geen scherpe dingen aanschaft of draagt zoals hakken want dan drijf jij met je boodschappen in het water.