Financial lease is dé perfecte oplossing voor als jij als ZZP'er of als startende ondernemer een auto nodig hebt. Een auto kost nog steeds heel veel geld en zeker als ZZP'er of startende ondernemer is het haast onmogelijk om een lening te kunnen krijgen om zelf een auto aan te schaffen. En dat terwijl je écht een auto nodig hebt om je werk te kunnen doen en dus om geld te kunnen verdienen. Ook "gewoon" leasen is meestal geen optie, maar financial lease, bijvoorbeeld bij lease.auto, wel. Wat is dan het verschil tussen financial lease en het "gewoon" leasen van een auto?

Financial lease is voordeliger maar je moet meer zelf regelen

Financial lease is echt een uitkomst wanneer je snel een auto nodig hebt voor niet al te veel geld per maand. Sterker nog, financial lease kun je zelfs wel zien als een huurkoop-constructie. Aan het eind van de leaseperiode is de auto helemaal van jou. Je moet bij financial lease wel rekening houden met het volgende: jij bent direct verantwoordelijk voor de auto. Niet alleen voor de auto zelf, maar ook voor het onderhoud, de verzekeringen, de wegenbelasting, de pechhulp en de brandstof. Het voordeel daarvan is dat jij zelf kunt bepalen met welke verzekeringsmaatschappij en welke garage je in zee gaat. Dat kan je veel geld besparen.

Geen zin om zelf iets te regelen?

Heb je een bedrijf met medewerkers en een compleet wagenpark? Dan kan het zomaar zijn dat je helemaal geen tijd en zin hebt om alles zelf te moeten regelen. Je kunt er dan beter voor kiezen om te gaan voor operational lease. Deze leasevorm is zeer uitgebreid, maar daar betaal je dan ook voor. Bij deze leasevorm is zowel de verzekering als de wegenbelasting als het onderhoud als de pechhulp inbegrepen. Voor de brandstof moet je nog steeds zelf zorgen. Ook is de auto aan het eind van de looptijd niet van jou. Je kunt 'm dan inruilen voor een ander model.

Kies je voor elektrisch, hybride of brandstof?

Je kunt, zowel bij financial lease als bij operational lease, kiezen uit verschillende motoren. Kies voor elektrisch, hybride of brandstof. Het is maar net op welk merk en model je je zinnen hebt gezet en hoeveel je per maand wilt betalen. Je kunt er op rekenen dat je altijd een fijne auto voor de deur hebt staan, voor welke leasevorm je ook kiest. Jij kunt voortaan alle kanten op!