Iedereen weet dat het essentieel is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, drie keer per dag, iedere dag. Zo ondersteun je je lichaam en dat is geen overbodige luxe in deze maatschappij waar alles snel gaat en we lange dagen maken. Dat kan in het dagelijks leven nog best lastig blijken om te realiseren. In deze blog geef ik je daar tips voor. Lees je mee?

Maak een planning

Door je maaltijden van tevoren te plannen, weet je precies wat je gaat eten en hoef je niet op het laatste moment te bedenken wat je gaat koken. Dit helpt je om gezonde keuzes te maken en voorkomt dat je uitgehongerd boodschappen doet. Dat niet alleen, het zorgt ervoor dat je in één keer boodschappen voor de hele week kan halen. Daarnaast kan je zo rekening houden met dieetwensen en doelen. Ook kan je fatburners aan je dieet toevoegen als je bijvoorbeeld wilt afvallen.

Voor meerdere dagen

Maak maaltijden voor meerdere dagen als je kookt. Je kan voor meerdere personen koken en in het weekend een dag uitkiezen om een paar verschillende gerechten te maken. Deel de maaltijden op in porties en doe deze in de vriezer. Op de dag van hoef je het alleen te laten ontdooien en op te warmen en zo heb je iedere dag een zelfgemaakte gezonde maaltijd.

Makkelijk en onderweg

Als je weinig tijd hebt, kun je ervoor kiezen om je maaltijd mee te nemen naar je werk of school. Hierdoor hoef je niet te wachten tot je thuiskomt om te eten en kun je toch een gezonde maaltijd nuttigen. Zeker wanneer je veel reistijd gedurende de dag hebt, in de trein bijvoorbeeld, kan je de tijd goed gebruiken om te eten. Zo doe je iets met die ‘dode’ tijd. De beste maaltijdvervangers hebben ze bij House of Nutrition.

Snel en gewend, met een twist

Als je niet van tevoren gekookt hebt, wil je gaan voor makkelijke maar gezonde gerechten. Kies dus een paar gerechten uit die je lekker vindt en die je zo in elkaar hebt geflanst. Door gerechten te kiezen die snel te maken zijn, hoef je niet veel tijd te besteden aan koken. Bovendien zijn eenvoudige gerechten vaak gezonder dan ingewikkelde recepten, omdat je minder te maken hebt met sauzen en dergelijken.

Het is belangrijk om regelmatig te eten en gezond te eten, hoe druk je ook bent. Het is een kwestie van een bepaalde mindset creëren, dan zal het vanzelf makkelijker worden.