Tegenwoordig wil iedereen graag zo snel mogelijk op alle plekken aankomen. Dat is de voornaamste reden dat men niet zo veel meer wandelt. In plaats daarvan pakt men de fiets, maar vaak is het zelfs nog sneller om met de scooter, brommer of brommobiel ergens heen te gaan. Door deze voertuigen kan je met dertig, of vijftig kilometer per uur van a naar b reizen. Het grootste voordeel van deze voertuigen is dat je aan een brommerrijbewijs al genoeg hebt om hierin te mogen rijden. Daardoor is het voor velen ook nog eens een goedkopere optie van een auto. Tevens zijn de belastingen van deze voertuigen vaak een stuk goedkoper, net als de kosten voor de benzine. Daarom zijn er eigenlijk alleen maar voordelen op te noemen om te kiezen voor een scooter, brommer of brommobiel. 

 

Riva

Eén van de bekendere modellen voor scooters of brommers is natuurlijk het Italiaanse merk Vespa. Dit merk is misschien wel het eerste merk waar iemand aan zal denken als het om scooters of brommers gaat. Door de populariteit van dit merk zijn de scooters alleen wel relatief duur. Veel mensen willen of kunnen een Vespa daardoor niet betalen. De riva scooter met windscherm biedt hiervoor echter de ideale oplossing aan. Het model van deze riva scooter lijkt namelijk erg op dat van een vespa, maar tegelijkertijd betaal je de prijs voor een riva. Deze scooters zijn dan ook een stuk goedkoper dan de vespa scooters, terwijl ze er toch even luxe en stijlvol uitzien. Het handige van het windscherm op deze scooters is dat de wind, regen en eventuele vliegende insecten niet in het gezicht kunnen komen. Dit zal dus een stuk comfortabeler rijden.

 

45 km auto

De 45 km auto wordt ook steeds populairder. Dit type wagen is in de basis hetzelfde als dat van een brommer, echter is het een model dat lijkt op dat van een kleine auto. Hierdoor zal je als bestuurder in deze wagen niet natregenen en in Nederland kan dat natuurlijk nog wel eens gebeuren. Een 45 km auto kopen is relatief simpel en kan tegenwoordig gewoon online geregeld worden. Zolang je een geldig rijbewijs hebt kan deze auto op jouw naam gezet worden en dus ook aangeschaft worden. Deze wagens zijn erg comfortabel en worden vaak bestuurd zoals ook bij een auto het geval is. Toch is er een verschil, bij wegen waar er harder gereden wordt dan vijftig zal je in deze wagen toch even het fietspad op moeten en de snelheid een beetje aanpassen.