Veel mensen kijken het hele jaar lang uit naar de warme zomermaanden. Niet alleen voor het lekkere weer, maar ook vooral voor de vele festivals die worden gehouden. Toch kan het soms voorkomen dat jouw kalender leeg blijft. Je hebt simpelweg geen inspiratie, en ieder jaar hetzelfde festival afstruinen wordt toch wel een beetje saai. Wat moet je dan doen? Thuisblijven is immers ook zo saai. Maak je zich vooral geen zorgen! In dit artikel staan de drie leukste Belgische festivals op een rijtje, zodat je zelf kunt kiezen welk festival dit jaar dé voorkeur heeft.

Foodfestivals

Foodfestivals zijn in de afgelopen jaren immens populair geworden in België. In de zomermaanden is er vrijwel altijd wel ergens een foodfestival te vinden, denk bijvoorbeeld aan Antwerpen of Hasselt. Tijdens deze foodfestivals staat het terrein vol met de leukste foodtrucks en kun je overal lekkere (en kleine) gerechtjes uitproberen. Er is voor iedereen wat wils, omdat vrijwel iedere foodtruck zich specifiek richt op een categorie. Denk bijvoorbeeld aan pastagerechten, sushi of kip. Meestal wordt het lekkere eten gecombineerd met de leukste muziekacts op het podium. De perfecte plek voor liefhebbers van eten én muziek dus.

Kermis

Technisch gezien behoort de kermis misschien niet tot de festivals, maar toch heeft het een ereplaatsje op onze lijs. Waarom? De meeste kermissen worden gehouden rond het eind van de zomermaanden, en staan bomvol met gezelligheid. Een kermis voldoet aan vrijwel alle festivaleisen: gezelligheid, leuke bezienswaardigheden en lekker eten! Op de kermis is het altijd feest. Maak gebruik van de vele attracties en waag een gokje bij één van de vele gokautomaten. Het is overigens wel belangrijk om hierbij rekening te houden met de kans op het ontwikkelen van een gokprobleem. Om dit te voorkomen is het slim om vooraf een budget af te spreken met jezelf. Je wilt immers ook nog een lekkere suikerspin kopen!

Suikerrock

Veel festivals vinden plaats op een groots festivalterrein, maar Suikerrock niet. In tegenstelling tot andere festivals vindt Suikerrock juist plaats in het stadscentrum van Tienen. Het gezellige marktplein wordt voor dit 3-daagse festival helemaal omgebouwd tot het perfecte festivalterrein. Dit festival is leuk voor het hele gezin, én gegarandeerd een gezellige dag. Lekkere muziek de hele dag door, en het marktplein staat vol met leuke kraampjes. Vergeet vooral niet een zoete wafel te kopen bij de wafelkraam, want die zijn extra lekker tijdens de warme zomermaanden!