Het moment is aangebroken: het kerstseizoen! Veel mensen vragen zich af wanneer de beste tijd is om een kerstboom te kopen. Sommigen denken dat ze moeten wachten tot na Sinterklaas, maar dat is niet nodig. In dit artikel vertellen we je alles over de beste tijd om een kerstboom te kopen, en over hoge of kleine kunstkerstbomen.

Wanneer is het juiste moment voor een kerstboom?

Kerstbomen zijn een belangrijk onderdeel van het kerstfeest, en velen vinden het fijn om er eentje in hun huis te hebben. Echter, niet iedereen weet wanneer de beste tijd is om een kerstboom te kopen. De ene helft wilt eigenlijk de kerstboom na Halloween opzetten, terwijl het overgrote deel eigenlijk wilt wachten tot na Sinterklaas. Ook is er een deel wat de kerstboom pas aanschaft ongeveer twee weken voor Kerst.  Wanneer is nu de beste tijd om een kerstboom te kopen? Wij vertellen het je!

Echte kerstboom

In de meeste gevallen is het verstandig om de kerstboom ongeveer twee weken voor Kerst aan te schaffen. Dit komt omdat de bomen in de winkel vaak al enige tijd staan, en je wilt niet dat je boom gaat drogen voordat het eigenlijk Kerst is. Erg belangrijke factor dus om extra goed over na te denken als je kiest voor een echte kerstboom.

Kunstkerstboom

Maar om dit probleem te omzeilen, is er ook nog keuze uit kunstkerstbomen. Hier heb je al één probleem minder want deze bomen gaan niet drogen. Dan maakt het niet uit wanneer  je deze aanschaft. Wel moet je kiezen tussen een hoge of kleine boom. Dit hangt natuurlijk af van je smaak en hoe groot je huis is. Als je geen heel ruim huis hebt, dan is een kleine kunstkerstboom van 90 cm ideaal. Maar mocht je toch meer ruimte hebben maar past een hele brede kerstboom niet? Geen paniek. Ook hier zijn oplossingen voor, want zo heb je hoge smalle kerstbomen van 240 cm. Deze staan heel erg mooi in een ruim huis.

Dus al met zit er niet een vaste tijd vast. Als je voor een echte kerstboom wilt gaan dan heb je wel wat meer factoren om mee rekening te houden. Kies je voor een kunstkerstboom dan heb veel meer ruimte om de juiste tijd te kiezen. Belangrijkste is dat er geen goed of fout is. Elk huishouden  is anders en iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren. Dus maak er een mooie gezellige Kerst van met je familie en vrienden, want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.