Een scooter is zeer handig. Toch komt daar wellicht verandering in. Op sommige plekken zul je nu al op de rijbaan moeten rijden met een scooter en ook is op sommige plekken een helm verplicht. Er wordt daarin steeds minder onderscheid gemaakt tussen scooters en brommers. Dit is erg zonde, want je hebt wellicht niet voor niets de keuze gemaakt voor een scooter. Het is een vrij grote uitgave, dus het is niet gek dat je die keuze weloverwogen hebt gemaakt. Daarom kun je maar beter een nieuwe weloverwogen keuze maken, eentje waarbij je een alternatief voor een scooter zoekt. Wij kunnen je deze alternatieven bieden. Het enige wat we van jou vragen, is dat je deze blog aandachtig zult lezen en dat je het serieus in overweging neemt. Succes met het nemen van een beslissing! 

Speed pedelec

Een speed pedelec is een zeer waardig alternatief voor een scooter, als je het ons vraagt dan. Om heel eerlijk te zijn, snappen we niet dat je ooit hebt gekozen voor een scooter. Een speed pedelec biedt namelijk zó veel meer. Je kunt hier tot wel 45 kilometer per uur mee rijden, je bent actief en in de buitenlucht, hij maakt nauwelijks geluid waardoor je nog dingen hoort en je bent veel minder kwijt wat betreft aanschafkosten, brandstof (het is elektrisch) en verzekering en dergelijke. Kortom; een speed pedelec is een ontzettend waardig alternatief voor een scooter. Je zult wel een kentekenplaatje moeten hebben en een helm op moet, maar dat heb je met een scooter ook. Je gaat er dus niet op achteruit, maar op vooruit. Kijk voor een speed pedelec eens naar Stromer fietsen. Dit merk biedt vele speed pedelecs van hoge kwaliteit. Stromer doet dit al jaren en is daarmee een vertrouwde keuze binnen de markt.  

Brommer

Ja, het ligt misschien een beetje voor de hand maar een brommer is ook een prima keuze. Waarom? Omdat een brommer een helm vereist en een brommerrijbewijs; precies hetzelfde als scooters binnenkort. Daarom kun je ook zeker kiezen voor een brommer. Je moet je echter wel beseffen dat je met een brommer vaker op de rijbaan zult moeten gaan rijden. Als je hier geen zin in hebt of als je je hier minder comfortabel bij voelt, dan is het een minder geschikte keuze. Maakt het je niet zoveel uit? Dan is een brommer een prima alternatief voor een scooter.